Zbog otmice i iznude "teške" 400.000 evra, nedavno je u Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo suđenje zadarskom roniocu Branku Daničiću (47), preduzetnici Editi Kraljev (59) iz Vrgade i Zagrepčaninu Mariju Križančiću (32), koji su izjavili da nisu krivi


Muskarac, donji ves, roleks, Land Rover
Foto: Pixabay

Zagrebački preduzetnik Zdravko P. (68) preživeo je pravu dramu kad je hteo da pomogne prijatelju iz Švajcarske u kupovini ruske rublje, a koju nije mogao da izvrši zbog dugova banci. Opljačkan je, a potom samo u gaćama i čarapama izbačen iz sopstvenog automobila ispred policijske stanice u centru Zagreba.

Zbog otmice i iznude "teške" 400.000 evra, nedavno je u Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo suđenje zadarskom roniocu Branku Daničiću (47), preduzetnici Editi Kraljev (59) iz Vrgade i Zagrepčaninu Mariju Križančiću (32), koji su izjavili da nisu krivi.

>>> U velikoj akciji srpske policije uhapšeno 36 osoba: Pao veliki broj pedofila, a bilo je i iznuda i tuča  

Zdravko je Editu i Marija upoznao septembra prošle prošle godine preko prijatelja. Tada su se ponudili da mu pomognu sa bankom i da im je za to potrebno 400.000 evra, ali kad navodno nisu uspeli, zbog čega su izgubili novac, ispalo je da im je Zdravko dužan taj novac, prenosi Jutarnji list.

Zdravko P. je slučaj odmah prijavio policiji - Foto: Wikipedia/Orlovic

Tada je počela Zdravkova noćna mora. Umesto osobe sa kojom je trebalo da obavi posao, pojavila su se dva nepoznata muškarca, koja su ga ugurala u sopstveni automobil, "lend rover".

Kako je Zdravko objasnio na sudu, rekli su mu da su iz tajne policije i da mu prisluškuju mobilni telefon, da će voziti gde mu kažu i da se ne glupira jer će ga u suprotnom ubiti.

- Vozio sam mračnim ulicama do poljskog puta uz nasip. Stali smo i jedan mi je rekao da se skinem - prisetio se Zdravko, kome su nasilnici uzeli 500 evra i 1000 kuna (135 evra), sat Rolex Dejtona vredan 6.000 evra, Parker olovku sa zlatnim detaljima i dijamantom od 300 evra, tri mobilna telefona i "lend rover". Ukupna šteta procenjena je na nešto više od 100.000 evra.

Zdravku je ukraden Rolek sat vredan 6.000 evra - Foto ilustracija: rolex.com

Zdravko je na sudu rekao i da mu je Marijo pretio da će ga, ukoliko ne donese novac, prijaviti policiji za silovanje neke dve žene, čije mu je fotografije pokazao. Zdravko je ceo slučaj prijavio policiji i nakon neprospavane noći, u kafiću u kom se ranije sreo sa Editom i Marijom, postavljena je klopka, upravo za njih dvoje.

Ipak, uprkos klopci, ni Edita ni Marijo se nisu pojavili, a Zdravkov džip je pronađen u naselju Svetice.

Optuženi negiraju Zdravkove navode i dodaju da je već poznat kao varalica.

Epilog priče tek sledi, jer je suđenje tek počelo.

VIDEO: Oteli muškarca, pa tražili otkup: Pali u Beogradu prilikom primopredaje novca

(Telegraf.rs)