Preti mu zatvorska kazna do deset godina. Kako nezvanično doznaje Jutarnji list, uhapšeni muškarac je radio u toj ustanovi kao domar


Silovanje, silueta, muskarac, devojka, depresija
Foto - Ilustracija: Pixabay

Zbog seksualnog zlostavljanja štićenice jednog doma za odrasle osobe sa posebnim potrebama policija je prošle nedelje uhapsila 54-godišnjeg radnika tog doma, piše Jutarnji list.

Navedeni dom nalazi su u središnjoj Hrvatskoj , a kako je za Jutarnji list potvrđeno iz Policijske uprave zagrebačke, privedini radnik je u petak nakon privođenja ispitan zbog sumnje da je nad štićenicom doma počinio krivično delo polnog odnosa bez pristanka.

Uhapšeni bokser na Novom Beogradu devojci izbio sve zube: Policija je pronašla vezanu i unakaženu (FOTO)

Osumnjičeni muškarca tereti se da je počinio teži oblik tog krivičnog dela, vezan uz članak 154. stavak 2. Krivičnog zakona kojim je propisana teža kazna ako je delo počinjeno “prema žrtvi posebno ranjivoj zbog njenih godina, bolesti, zavisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške telesne ili druševne smetnje”.

Policija je osumnjičenog predala pritvorskom nadzorniku i podnela posebni izveštaj nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

Preti mu zatvorska kazna do deset godina. Kako nezvanično doznaje Jutarnji list, uhapšeni muškarac je radio u toj ustanovi kao domar.

Pre nekoliko dana pojavile su se sumnje da je već duže vreme, navodno najmanje dve godine, seksualno iskorišćavao jednu štićenicu. Činio je to navodno u jednoj sobici u samom domu.

Prema nezvaničnim izvorima, u mobilnom telefonu štićenice pronađene su poruke koje joj je, kako se sumnja, slao sada uhapšeni domar. Istražuje se da li možda na isti ili sličan način zlostavljao i druge štićenice.

- Policijska istraga je u toku i neka nadležne institucije obave svoj deo posla - poručila je uprava doma.

Reč je o domu koji je osnovan pre 30-ak godina i u kojem je dosad zbrinuto više stotina odraslih osoba sa telesnim i intelektualnim teškoćama.

VIDEO: Hladnokrvno ubistvo vlasnika diskoteke

(Telegraf.rs)