Imovina kojom je Anastasija Lašmanova raspolagala procenjuje se na oko 105 miliona evra


Anastasija Lašmanova
Foto: Foto: e-stock.us, Instagram

Ukrajinka Anastasija Lašmanova sinoć je izbodena nožem u stanu, uviđaj je trajao do kasno u noć, a zbog smrti Lašmanove bio je blokiran ceo Kotor. Ona je bila veoma moćna i uticajna osoba, a imovina kojom je raspolagala procenjuje se na oko 105 miliona evra.

Poginula Ruskinja (21) na Durmitoru, ostale su čudom preživele

Ona je bila direktorka kompanija "Mimoza group" i "Sea trade", a bila je vlasnica i tri restorana u u Tivtu, piše fokus.ba. Osim toga, raspolagala je kompleksom "Perla" i kozmetičkim salonom u Budvi. Ona je već nekoliko godina boravila u Crnoj Gori.

Anastasija Lašmanova, Foto: Instagram

Ljudi s kojima je Lašmanova sarađivala, slove za vrlo opasne i moćne. Motiv ubistva nije poznat, ali se isključuje opcija da je Ukrajinka ubijena zbog pljačke stana. Prema nezvaničnim informacijama, iza firme "Mimoza group" stoji ruski biznismen Valerij Zadorin. On je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije Aroma. Zadorin je Tivtu, u Krtolima, izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu koja takođe nosi ime Aroma.

Podsećamo, policiji je u petak oko 20.30 časova prijavljeno da je Anastasija Lašmanova mrtva u svom stanu u Dobroti. Na licu mesta zatečeni su tragovi krvi, a na njenom telu bili su vidljivi tragovi nasilja. Policija je odmah po prijavi došla na lice mesta i osigurala ga, a uviđaj je obavio viši državni tužilac Željko Tomković.

VATROGASCI RAZVALILI BLINDIRANA VRATA

Za sada, zbog ovog slučaja niko nije uhapšen.

Dnevni list Pobeda navodi da je Lašmanova ubijena nožem i da je policiju pozvala njena prijateljica sumnjajući da se Lašmanovoj nešto dogodilo.

- Pokušala je da stupi u kontakt s njom, ali joj se nije javljala. Otišla je kod nje, ali Lašmanova nije otvarala. Vatrogasci su razbili blindirana vrata, gde su istražitelji zatekli jeziv prizor - prenosi list i dodaje da je na lešu bilo više ubodnih rana, a u stanu tragovi krvi.

VIDEO: Pucnjava u Beogradu, ubijen čovek u Ustaničkoj

(Telegraf.rs)