Pojedini demonstranti ostali su na ulaznim stepenicama u parlament, a drugi su ispred te spomenika neznanom junaku, koji se nalazi ispred te institucije, mahali zastavama Grčke


grčka, protesti
Foto: Tanjug/AP

U Atini se danas dogodio manji incident dogodio se danas kada su učesnici protesta u Atini, pokušali da uđu u grčki parlament, u kome je u toku rasprava o nepoverenju vladi.

Sednica o nepoverenju zakazana je na zahtev opozicije, a zbog dogovora o imenu Makedonije koji su pre nekoliko dana postigli grčki i makedonski premijer Aleksis Cipras i Zoran Zaev.

Politički zemljotres u Grčkoj zbog dogovora sa Makedonijom oko imena: Parlament raspravlja o zahtevu za glasanje o nepoverenju vladi (FOTO)

Policija je uspela da spreči pojedine učesnike, koji su nosili zaštitne motociklističke kacige kada su pokušali da uđu u parlament, prenosi ANA.

Pojedini demonstranti ostali su na ulaznim stepenicama u parlament, a drugi su ispred te spomenika neznanom junaku, koji se nalazi ispred te institucije, mahali zastavama Grčke.

Protesti u Grčkoj Foto: Tanjug/AP

Portal Katimetrini prenosi da učesnici protesta ispred parlamenta uzvikuju slogane kojima optužuju Vladu za izdajničko ponašanje, kao i da je broj učesnika daleko manji nego na protestima koji su ranije ove godine organizovani istim povodom.

U grčkom parlamentu poslanici već drugi dan raspravljaju o poverenju vladi zbog postignutog sporazuma, a poslanici bi u subotu trebalo da glasaju.

Protesti u Grčkoj Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Jermenija opet na nogama: Narod blokirao ulice

(Telegraf.rs/Tanjug)