On se zahvalio svima koji mu već više od dva meseca daju podršku, a zahvalio se i pripadnicima MUP-a  i Tužilaštva koji mu takođe u sve većem broju daju podrškuDavor Dragicevic, David, otac Davida
Foto: Tanjug/AP

Davor Dragičević, otac nastradalog Davida, u petak je na skupu u Banjaluci rekao da je od institucija do sada dobio samo tužbu za klevetu, da će od iduće sedmice i sam početi podnositi prijave za klevetu, prijave za krivično delo skrivanje dokaza i za saučesništvo u zločinu.

Ponovio je da ne traži ništa više nego dve reči - istinu i pravdu.

- Kada ste tako pametni, dokažite da je David Dragičević lopov, narkoman, da se ubio. Dokažite i ja ću se javno ubiti ovde da sperem ljagu sa svog imena i imena svoga sina - rekao je sinoć Davor Dragičević.

Postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen, tužioci imali brojne propuste: Izveštaj Anketnog odbora Narodne skupštine RS

Prošlo je više od dva meseca od kako je pronađeno telo Davida Dragičevića Foto: Facebook/PRAVDA ZA DAVIDA/Davor Dragičević

Ovom prilikom se zahvalio svima koji mu već više od dva meseca daju podršku, a zahvalio se i pripadnicima MUP-a  i Tužilaštva koji mu takođe u sve većem broju daju podršku.

- Dobijam iz Tužilaštva sve veću podršku, hvala svim častim ljudima u MUP-u i Tužilaštvu - rekao je Dragičević.

Napomenuo je da će u subotu boraviti u Beču, gde će u 18 časova biti održan veliki skup "Pravda za Davida, Dženana i svu našu decu".

Kako su naveli orgnizatori ovog skupa na FB stranici "prethodnim masovnim okupljanjem, koje je održano 19.05. privukli smo ogromnu pažnju kako austrijske tako i široke evropske javnosti. Medijske kuće iz raznih delova Evrope su stupile sa nama u kontakt i već potvrdile svoje prisustvo 09.06."

Na skupu u Banjaluci bio je i novinar britanskog Dejli mejla, kome se Dragičević zahvalio.

- Kada vi ćutite, celi svet će znati imena zločinaca i ubica - rekao je.

Nakon Davorovog govora usledila je pesma "Klinac iz geta", tokom koje su prisutni svih uzrasta, podigli šake visoko u vazduh. Refren su zajedno pevali.

I na sinoćnjem okupljanju čitana su anonimna pisma građana koji svih proteklih dana daju podršku Davidovoj porodici.

(Telegraf.rs/6yka.com)