Tokom rata, zečevi su na Okunošimi korišćeni kao zamorci na kojima su isprobavane tazličite vrste hemijskog oružja. Ti zečevi su pobijeni kada je uništena hemijska laboratorja i nisu povezani sa zečevima koji se danas nalaze na ostrvuZečevi, Rabbit island
Foto: Profimedia

Okunošima je malo japansko ostrvo, poznato po kampovima, pešačkim stazama i mestima od istorijskog značaja. Ipak, najpoznatije je po velikom broju divljih zečeva koji se slobodno kreću svuda po ostrvu, pa ga meštani često nazivaju i "Ostrvom zečeva".

Mnogi od njih potiču od zečeva koji su doneseni na ostrvo nakon završetka Drugog svetskog rata, kada je pretvoreno u park.

>>> Kakva ljuta borba: Zečji kung fu izgleda upravo ovako! (VIDEO)

Tokom rata, zečevi su na Okunošimi korišćeni kao zamorci na kojima su isprobavane različite vrste hemijskog oružja. Ti zečevi su pobijeni kada je uništena hemijska laboratorija i nisu povezani sa zečevima koji se danas nalaze na ostrvu. Lov na njih je zabranjen, a psi i mačke nisu dozvoljeni na ostrvu.

BBC je 2015. godine predstavio kratku televizijsku seriju pod nazivom "Pets - Wild at Heart", u kojoj je prikazano ponašanje kućnih ljubimaca, uključujući i zečeve na ovom ostrvu.

Tada su snimljeni turisti koji dolaze da hrane zečeve, koji se, s druge strane uopšte ne ustručavaju od ljudi, već im rado prilaze.

Pogledajte video:

VIDEO: Mladi vepar i kikiriki puter, najslađi spoj

(Telegraf.rs)