V.V. je uhapšen na licu mesta zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo


uviđaj, Divčibare, gaženje, đak
Foto: Printskrin RTS

Nesreća koja se dogodila jutros oko 10 sati na Divčibarima pogodila je celu Srbiju. Naime, desetogodišnji dečak poginuo je kada je na njega naletela "tojota". U udesu su povređene i dve devojčice, njima se lekarska pomoć ukazuje u Valjevu. Kako nezvanično saznajemo, postoji snimak nesreće na kom se da vozač nije kočio. 

Vodič mahao vozaču da stane, ali on nije zakočio i pokosio je decu: Detalji nesreće iz noćne more na Divčibarama

Deca su bila smeštena u hotelu "Pepa", a danas je po planu trebalo da se vrate kući.

- Nesreća se dogodila u centru, u blizini hotela. Ostala deca su odmah uvedena u hotel, a učiteljice i animatori pomogli su im da se zabave kako ne bi razmišljali o užasu koji se dogodio. Štaviše, bili su baš lepo raspoloženi, nisu bili uplakani - rekli su iz hotela "Pepa" za Telegraf.rs.

Do stravičnog udesa je došlo u neposrednoj blizini hotela "Pepa", u kojem su deca bila smeštena. Trebalo je da se učenici subotičke osnovne škole danas vrate kućama sa rekreativne nastave, a vreme između doručka i ručka želeli su da iskoriste za šetnju.

Deca napuštaju Divčibare u ovom autobusu Foto: Telegraf

Kolona učenika trećeg razreda osnovne škole prelazila je ulicu. Kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu Valjevske ulice, na njih je naletela "tojota" beogradske registracije, koju je vozio V. V. (43).

- Oni upravo sad izlaze iz hotela i vraćaju se kući. Odlazak je po planu programu bio predviđen za malo kasnije, ali su nadležni ubrzali stvar zbog cele situacije - dodaju iz hotela u kom su deca boravila.

Devojka koja radi u blizini hotela bila je očevidac nesreće.

- Čulo se kao da je nešto puklo. Pomislila sam da je ventilator u frižideru. Okrenula sam se, a dete je već bilo na podu. Sivi automobil je prošao. Još jedna devojčica je pala tu pored njega, a onda je nastao haos. Svi su počeli da viču, deca su plakala, pa su ih učiteljice vratile u hotel - ispričala je devojka.

Mesto na kom je poginuo desetogodišnji dečak Foto: Telegraf

V.V. je uhapšen na licu mesta zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i u zakonskom roku biće sproveden nadležnom tužilaštvu.

Da podsetimo, kako Telegraf nezvanično saznaje, na prodavnici pored hotela nalazi se kamera, a snimak nesreće je predat policiji. Prema našim nezvaničnim saznanjima, na snimku se vidi da vozač "tojote" nije kočio. 

DVOJE DECE IMAJU OZBILJNE POVREDE

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se dvoje dece koja su povređena danas na Divčibarama nalaze na dijagnostiti u valjevskoj bolnici, da imaju ozbiljnije povrede, ali da nisu životno ugroženi.

- Informacije stižu na svakih pet minuta i moguće je da se menjaju, zato moramo da budemo vrlo obazrivi, dok se ne završi kompletna dijagnostika, deca su u pitanju - rekao je Lončar novinarima u Užicu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

On je potvrdio da je jedno dete podleglo povredama, dok dvoje ima ozbiljnije povrede i da su zbrinuti u valjevskoj bolnici.

- Oni trenutno nastavljaju dijagnostiku, trenutno nisu životnio ugroženi. Nastaviće se praćenje njihovog stanja i više informacija imaćemo kada bude završena dijagnostika - rekao je ministar.

Lončar je naveo da je, prema informacijama koje ima, desetoro dece lakše povređeno, ali nije zahtevano da ostanu u bolnici.

VIDEO: Otvorila mu se hauba i prekrila šoferšajbnu, ali ga to nije sprečilo da nastavi da vozi

(S.S./K.B.)