Sve je počelo 13. aprila kada je dete odvela kod lekara zbog povišene temperature (38-39 stepeni) u nikšićku bolnicuPregled, Doktor, konzilijum, Lekari, Zdravlje, Doktori, Dijagnoza, Dijagnostika
Foto-ilustracija: Profimedia

Majka trogodišnjeg dečaka A. K. iz Nikšića, koji je nedavno preminuo u Beogradu na Institutu za majku i dete, optužila je lekare u bolnici u tom gradu i Institutu za bolesti dece u Podgorici da nisu uspeli da mu postave pravu dijagnozu usled visoke temperature.

Posebna sednica u Skupštini RS o Davidu Dragičeviću: Njegov otac traži od poslanika da se utvrdi ko je ubio njegovog sina (FOTO)

Slučaj bi prošao neopaženo da se post majke, iz kojeg se može zaključiti da je dečak umro zbog navodno neadekvatnog lečenja u Kliničkom centru Crne Gore, nije proširio društvenom mrežom "Fejsbuk". U podgoričkom Tužilaštvu zasada nisu obavešteni o smrti trogodišnjaka iz Nikšića.

Kako je nesrećna žena napisala na "Fejsbuku", sve je počelo 13. aprila kada je dete odvela kod lekara zbog povišene temperature (38-39 stepeni) u nikšićku bolnicu. Tada, kako kaže, počinje njena agonija, koja se tragičnmo završila 1. maja u beogradskom Institutu za majku i dete, gde je mališan nažalost preminuo.

Bolesno dete Foto-ilustracija: Tanjug/Oksana Toskić

kako je ona napisla na ovoj društvenoj mreži, tek u Beogradu posle 19 dana dečaku je pala temperatura ispod 37 i nije se vratila 10 sati.

- Mojoj sreći nema kraja. Međutim, organizam koji se tako dugo držao pod temperaturom i koji je primao pogrešnu terapiju, koji se borio, polako posustaje. Njega odnose na intenzivnu negu gde se za njega od tog trenutka bori više lekara, tačnije 13. Nažalost, za nas je bilo prekasno! - napisala je majka.

Njeno pismo u celosti pročitajte OVDE:

(Telegraf.rs)