Pratite sa Telegrafom dešavanja u Blajburgu gde se danas okupilo na hiljade hrvatskih nacionalista- Smeća jedna, nemoj mene snimat' - dovikivali su hrvatski mladići novinarima, kako svojim sunarodnicima, tako i onima iz Slovenije, koji u Austriji prate održavanje komemoracije povodom 73. godišnjice Slučaja Blajburg.

NACI festival u Nemačkoj šokirao Evropu: Pogledajte fotke okupljanja onih koji slave Hitlerov rođendan

Na skupu koji je ocenjen kao "najveće okupljanje profašista i desničara-ekstremista u Evropi", došlo je do koškanja nekoliko nadobudnih mladića i snimatelja koji su radili svoj posao.

- Hoćeš jedan na jedan? Je*em ti mater u pi*ku - dovikivao je momak sa hrvatskom šahovnicom na majici novinaru Index-a, piše ovaj portal.

On je bahato oduzeo novinaru telefon iz ruke, demonstrirajući silu, sve mu dok stariji muškarac iz organizacije nije prišao i "poslao ga na mesto". Istog trena je znatno niži klinac novinaru vratio mobilni, kao da ne zna o čemu se radi, te prestao da se šepuri.

Delovao je vrlo poraženo i posramljeno u tom trenutku.

- Jesam li te upozorio, na području si Austrije!

- Imaš pet sekundi da se prebaciš tamo, ovo ti je poslednje upozorenje. Jedan, dva, tri, na onu stranu - rekao mu je organizator, na šta je mladić počeo da se povlači, ali i da nezadovoljno jadikuje kako "on ne sme tu da stoji, a novinar sme".

(Index.hr/Telegraf.rs)