Sema kaže da bi ponovo uradila to isto. U tim trenucima je mislila samo na jedno, da mora da spasi devojčicu


Sema Xheladin. Urgentni centar
Foto: AcibademSistina.mk

Mlada devojka Sema Dželadini spasila je život devojčici (5) koja je upala u nabujalu reku Vardar u Skoplju, rizikujući svoj.

Devojčica je izgubila kontrolu dok je vozila biciklu na keju, i u poslednji čas je spasila Sema koja je bez razmišljanja uskočila u hladnu vodu kad je čula dete kako viče "dado, dado, molim te spasi me".

Hrabra devojka je zaposlena u kol centru Kliničke bolnice Adžibaden Sistina, koja je locirana u neposrednoj blizini reke Vardar.

- U petak predveče na pauzu sam izašla oko 20 časova. Sedela sam na klupi i gledala u reku. Nakon oko 15 minuta začula sam vrisku. Okrenula sam glavu prema keju i ugledala devojčicu od oko pet godina kako gubi kontrolu nad svojim biciklom. Pokušavala je da ukoči, ali nije mogla. U sledećem trenutku je upala u Vardar - ispričala je Sema Dželadini za skopski portal na albanskom jeziku Almakos.com.

Drama u centru Skoplja: Devojka pokušala da se ubije zbog ljubavnih problema, a kada su je spasili otac je pretukao! (FOTO)

Da bi spasila ćerku, prva je u Vardar skočila njena majka. Brzaci nabujale reke su bili prejaki. Majka se očajnički borila da izvuče ćerku na obalu, ali ih je matica ponovo vraćala nazad. Kada je to ugledala, mlada devojka je pritrčala, spustila se niz kej do reke i nekako je uspela da uhvati ručicu deteta.

Pogledajte video:

- Devojčica je bila prestravljena, uplašena i uspaničena. Pružila mi je ručicu boreći se sa brzom i hladnom rekom. Uhvatila sam je za ruku i skočila u vodu. Još uvek mi u ušima odzvanjaju njene reči: "Dado, dado, molim te spasi me. Dado, molim te ne ostavljaj me. Ne ostavljaj me da umrem. Molim te pomogni mi", vukala je devojčica. Te njene reči nikada neću zaboraviti. Pamtiću ih sve dok sam živa - kaže Sema Dželadini.

Kada je ova hrabra devojka sa devojčicom i njenom majkom, uz velike muke i napore nekako uspela da stigne do obale, u pomoć su im priskočila trojica muškaraca, koji su im pomogli da se popnu uz strmi kej.

Reka Vardar u Skoplju Printskrin: Youtube/TV Sitel

Kad su stigli na sigurno, devojčica se Semi bacila u naručje, i tako su stigli u urentni centar obližnje bolnice u kojoj Sema radi. Lekari su pregledali devojčicu, ali osim šoka i pretrpljenog straha, malena na sreću nije imala nikakvih povreda.

Sema kaže da bi ponovo uradila to isto. U tim trenucima je mislila samo na jedno, da mora da spasi devojčicu.

- Roditelji su me tako vaspitali. Ipak, o životu se radi, a to je moto i kliničke bolnice u kojoj radim - kaže Sema.

VIDEORizikovao je svoj život da bi spasio dete: Hrabrost i požrtvovanost ovog vatrogasca nikoga neće ostaviti ravnodušnim

(D. J.)