Mladić nije poznavao bazen i bez razmišljanja je skočio u njega


bazen, Djordje Antic
Foto: Telegraf, Facebook/Djordje Antic

Đ.A. iz Vranja, student treće godine Fakulteta za sport iz Niša teško je povređen 9. juna Nea Fokeji u Grčkoj, nakon što je skočio u bazen dubok samo 90 centimetara, i to na glavu! Pretpostavlja se da je mladić to učinio da se pokaže pred devojkama sa kojima je bio u društvu.

Tragedija bivšeg olimpijskog šampiona: Ćerkica mu se udavila u bazenu!

Do nesreće je došlo u kampu, gde je ovaj fakultet održavao praktičnu nastavu. Kako saznajemo mladić je posle ručka sedeo sa ostalim studentima kraj bazena i pio kafu.

On je odjednom ustao i skočio u bazen, možda mu je bilo vruće, možda je hteo da se pokaže pred devojkama koje su sa njim tu sedele. Uglavnom, skočio je na glavu u deo bazena gde je dubina samo 90 centimetara i teško povredio vrat. Verovatno nije dobro poznavao bazen jer je ta grupa stigla samo dan ranije u Grčku – kazao je naš sagovornik upoznat sa događanjima u ovom kampu.

Odmah je prevezen u bolnicu u Solunu.

- Student je zadobio tešku telesnu povredu u predelu vratnog dela kičmenog stuba. Angažovani nastavnici, predstavnici kampa i turističke agencije preduzeli su sve mere da bi on u što kraćem roku stigao u najbližu medicinsku ustanovu. Student se nalazi u bolnici u Solunu, gde je podvrgnut dijagnostičkim i terapijskim protokolima. Obaveštena je porodica, konzularno predstavništvo, Univerzitet u Nišu i Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja – navodi se u saopštenju FSFV izdatog povodom nesreće.

Kako saznajemo, mladićeva porodica otputovala je u Solun da bi bila uz njega u najtežim trenucima.

Pogledajte i VIDEO: Hteo je da skoči na trambolinu, ali je završio ispod nje

D.K.