Kako navodi lokalni list Granma, na letu je bilo 105 osoba, među kojima i četvoro dece, od kojih jedno mlađe od dve godinehavana kuba srusio se srusen avion, Cuba Plane Crash
Foto: Tanjug/AP

Boing 737 srušio se ubrzo posle poletanja sa međunarodnog aerodroma Hose Marti u Havani na Kubi, piše Sputnjik. Kako navodi Mirror, u avionu je bilo 104 putnika i članova posade i još uvek nema informacija o tome da li ima preživelih. Kako navodi lokalni list Granma, na letu je bilo 105 osoba, među kojima i četvoro dece, od kojih jedno mlađe od dve godine.

Srušio se vojni avion u Americi, petoro poginulo: Herkules pao odmah nakon poletanja (FOTO) (VIDEO)

I lokalno stanovništvo priteklo je u pomoć spasiocima, Foto: Tanjug/AP

22.50 - Pogledajte kako je tekla akcija spasavanja:

22.20 - Saučešće premijerke Brnabić predsedniku Kube

Premijerka Ana Brnabić uputila je telegram saučešća predsedniku Kube Migelu Dijas-Kanelu povodom pada aviona kubanske aviokompanije u Havani.

- U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, upućujem Vam najiskrenije saučešće povodom avionske nesreće u kojoj je izgubljen veliki broj ljudskih života. U ovom teškom trenutku, saosećamo sa porodicama nastradalih, a sa građanima Kube delimo iskrenu tugu - navodi se u telegramu.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je predsedniku Republike Kube Migelu Dijas-Kanelu pismo saučešća povodom avionske nesreće kod Havane.


21.30 - Neimenovani zaposleni meksičke čarter kompanije "Aerolineas Damojh" potvrdio je za AP da je kubanska avio-kompanija "Kubana de avijasijon" od njih iznajmila avion Boing 737 koji se danas srušio u Havani.

Zabeležen je i trenutak kada se avion pretvorio u vatrenu buktinju:

Zaposleni je potvrdio da je na avionu bilo šest meksičkih članova posade, ali nije imao informacija o drugim članovima posade ili putnicima, navodi AP. Od agencije AP zatražio je da ostane anoniman, jer kompanija još uvek ne izdaje zvanična saopštenja.

Od troje preživelih, jedna osoba je preminula u bolnici, Foto: Tanjug/AP

20.20 - Neimenovani kubanski vojni oficir izjavio je da je u padu aviona Boing 737 na Kubi preživelo troje ljudi i da su oni u kritičnom stanju, prenosi AP.

On je, za sada, jedini zvaničnik koji je izneo te podatke. Iz bolnice u koju su prevezeni povređeni, mediji su saznali da je jedan dovezeni preminuo zbog teških opekotina i drugih komplikacija. Kako navode lokalni medij Granma, pad aviona su preživele tri žene i jedan muškarac, ali je on kasnije preminuo u bolnici.

Lokalni mediji prenose da ima troje preživelih, Foto: Tanjug/AP

20.00 - Kako se navodi, na licu mesta je i kubanski predsednik Migel Dijas-Kanel, koji je izjavio da "ima veliki broj žrtava", prenosi AFP.

19.45 - Kako navodi CNN, Cubana de Aviacion, nacionalni avio-prevoznik, morao je da prizemlji neke letelice u "ostareloj" floti zbog problema sa bezbednošću. Iako uzrok pada aviona još uvek nije poznat.

Na licu mesta je i kubanski predsednik Migel Dijas-Kanel, Foto: Tanjug/AP

Let je saobraćao na domaćoj liniji Havana - Holkin, Foto: Tanjug/AP

19.00 - Let je saobraćao na domaćoj liniji Havana - Holkin, koji se nalazi na istočnoj strani ostrva. Taj let traje oko 80 minuta.

18.30 - Avion se po padu zapalio, a gust, crni dim se vije u nebo. Vatrogasci su na licu mesta i pokušavaju da ugase buktinju. Letelica je pala oko 12.30 časova po lokalnom vremenu. Avion se srušio u blizini auto-puta i srednje škole u oblasti Bojero.

Avion je pao oko 12.30 časova po lokalnom vremenu, Foto: Tanjug/AP

 

A post shared by Daniel Benitez (@danielbnews) on

Ovo je aerodrom Hose Marti u Havani:

(Telegraf.rs)